PRESS

Kontakt:
Annette Reinhardt Njombua
annjom@kff.kk.dk
Telefon: (+45) 27 15 11 75


Benjamin Aggerbæk
benjaminaggerbeck@gmail.com
Telefon: (+45) 31 34 39 90

Så er der ikke længe til Copenhagen Songwriters Festival 2017

 

Download PDF: Copenhagen Songwriters Festival 2017

 

Så er Copenhagen Songwriters Festival 2017 snart klar til at gå i luften… Og dette med et program, der favner bredt, og tolv forskellige nationaliteter repræsenteret

Sensommerens sangskriverfestival afvikles for niende gang fra den 29. august til 3. september på Onkel Dannys Plads på Vesterbro, København. Line-up tæller blandt andre danske Black Dog Howl, finske Mirja Kippel og amerikanske Bright Blue Gorilla. 

Black Dog Howl, der er aktuelle med deres debutalbum Psalm den 25. august, leverer bluesfortællinger og mørkemandsberetninger via en bund af nedbarberede trommer og enkelt guitarspil. Duoen udgøres af trommeslager Signe Møller Rosendals, hvis sødmefulde og rå vokal skaber de melodiske rammer for Mazdak Khosravis rustne gravrøst og akustiske guitarlicks.
https://www.facebook.com/bdhowl/

Mirja Klippel, som blev kåret til Årets Sangskriver til Danish Folk Awards 2016, kommer oprindeligt fra Finland, men er i dag bosat i Sydhavnen. Hun gør sig indenfor intense, poetiske sange med udsyn, der sættes i scene af hendes egen længselsfulde stemme og akustiske guitar, som bakkes op af Alex Jønssons falset og elguitar. Mirja Klippel har turneret i blandt andet Tyskland, Grønland, Finland, Sverige og Danmark.
http://www.mirjaklippel.com/

Amerikanske Bright Blue Gorilla startede ud tilbage i 1990, hvor Michael Glover og Robyn Rosenkrantz sagde deres faste jobs i L.A. op og solgte alt hvad de ejede – undtagen deres  guitarer – og drog mod Europa. Målet var at hellige sig musikken. Bandet har siden fået en del udgivelser bag sig, ligesom en række film samt tusindvis af shows også er en del af CV’et. Et anderledes indslag, man kan se frem til på årets festival.
http://brightbluegorilla.com/index.html

Andre navne, man også kan opleve på årets Copenhagen Songwriters Festival er: 
Sara Futtrup, Mikkel Tiedt, Love Your Way (PL/N/DK), Echo Me, Annika Fehling (S), Where Seas Collide (NL/DK), Martin Tomlinson (UK), Havilah Rand (US), Richard Farrell (IR), Carla D’Amore (US), Select Captain, Mayiia (DE), ISE, Julie Ellinor, Mia Marion, The Telenovelas, Zacman Music (DK/S), Julia (S), Eli Gauden (N), R.NOOR, Rasmus Nelausen, Tobias Aure, Aggerbæk/Hansen & Fite Trio (DK/US), Freja Kristiansen, Petrus Nordh (S), Karoline Ude, Maria Jensen, Snow Lark, Martin Buster Band, Manus Jabs, Ditte Rejnholdt, Hans Andrias (FO), Kat Steih (US), Chriss Poland (US) og The Nordic Summit: Aviaja Lumholt, Mads Lumholt, Jonas Lynge (GL).

Festivalen, der hylder den musikalsk intimitet og minimalistiske musikfremførelse, har i år valgt blandt andet at rette spotlight på den ulmende vækstlagsscene. Arrangørerne bag festivalen oplever nemlig i øjeblikket en opblomstring af talent i sangskrivermiljøet både i og udenfor Danmark. 
 
Udover det officielle program præsenterer festivalen også workshops, clinics og koncerter arrangeret af de Københavnske Sangskriverklubber.
 
Copenhagen Songwriters Festival 2017 kan opleves: 
29. august – 3. september
DIT:KBH
Onkel Dannys Plads
København V.

Billetsalg via: 
https://billetto.dk/users/copenhagen-songwriters-festival
CSF hjemmeside: http://csf.dk/
CSF Facebook: https://www.facebook.com/copenhagensongwritersfestival/  

Kvindelige artister solidt repræsenteret på årets Copenhagen Songwriters Festival

 

Download PDF: Kvindelige artister solidt repræsenteret på årets Copenhagen Songwriters Festival.pdf

 

Modsat flere andre danske festivaler, så er kvindelige artister solidt repræsenteret på årets Copenhagen Songwriters Festival

Når den niende udgave af Copenhagen Songwriters Festival indtager Onkel Dannys Plads på Vesterbro i næste uge, så skal man ikke kigge langt efter kvindelige optrædende. Her udgøres det fuldstændige line-up nemlig af en stort set ligelig fordeling af kønnene.

Så de seneste års tilbagevendende debat om underrepræsentation af kvindelige artister på de danske festivaler, er ikke en problematik Copenhagen Songwriters Festival kan genkende. Faktisk har kønsfordelingen oftest fordelt sig nogenlunde ligeligt på sangskriverfestivalen. Spørger man bestyrelsesmedlem Annette Reinhardt Njombua, så er der flere grunde til dette:

“Singer/songwriter traditionen har siden dens kommercielle gennembrud i 60’erne altid haft markante kvindelige profiler. På den internationale scene var der navne som Joni Mitchell og Joan Baez, mens vi herhjemme også har haft stærke profiler op igennem årene som Trille, Pia Raug, Anne Linnet og Tina Dickow. Listen er lang, og der har i flere årtier været stærke kvindelige profiler, som man har kunnet spejle sig i – og det gør altså en forskel.”

Annette Reinhardt Njombua, der til daglig er Kulturkoordinator i DIT:KBH og spillestedsleder i Råhuset, peger også på, at der i singer/songwriter-miljøet er mange solister, som arbejder på egen hånd med alt fra sangskrivning til booking af jobs, promovering og optræden. En arbejdsform, hvor man agerer én-mands-hær og som Annette mener muligvis passer nogle kvinder bedre end et mere traditionelt band, hvor hun oplever rollerne som mere opdelte og hvor hvert medlem har specifikke funktioner. Annettes erfaring fra løbende samarbejde med øvelokaleforeninger er, at der ikke står så mange piger og kvinder rundt i de danske øvelokaler. De har en anden arbejdsform. Og lige netop som solister, der udgør kvinder også et flertal på årets Copenhagen Songwriters Festival.

Annette Reinhardt Njombua fortsætter: “Jeg har flere gange oplevet folk sige, at den høje repræsentation af kvindelige artister hos songwriters festivalen bunder i, at det traditionelle singer/songwriter udtryk rent musikalsk passer kvinder bedre. Til det kan jeg indvende, at festivalens program altid er meget bredt rent genremæssigt, så der er uden tvivl en del af de navne, som vi booker, der ikke ser sig selv som en del af singer/songwriter-miljøet.”

Råhuset, som Annette driver, er fast scene for Copenhagen Songwriters Festival, men huser også sangskriverklubben The Listening Room hver søndag aften året rundt: “Min helt overordnede erfaring med selve sangskriverscenen er, at den er noget nær kønsneutral. Det er et meget mere inkluderende miljø; hvilket selvfølgelig også smitter af på festivalen. Jeg har i hvert fald svært ved at genkende den tilbagevendende debat om underrepræsentation af kvindelige artister i det rytmiske musikliv, når jeg sammenligner med de sidste års program for Copenhagen Songwriters Festival eller kigger rundt på de københavnske sangskriverklubber.” Men hun erkender dog også, at Copenhagen Songwriters Festival på ingen måde er repræsentativ for det professionelle musikmiljø, hvor der er en klar overvægt af mænd.

Til den niende udgave af Copenhagen Songwriters Festival har man valgt at dedikere årets program til at skabe synlighed om 40 særligt lovende sangskrivere i og udenfor Danmark. Sangskrivere, der har oplevet den første succes, men endnu ikke er brudt igennem til den brede offentlighed.

Hos festivalen ansøger man om at komme med i programmet. I år har et eksternt lytteudvalg bestående af tre mænd og to kvinder læst og lyttet alt indsendt materiale igennem. Der er ingen kønskvotienter – man bliver udelukkende valgt på baggrund af kvaliteten af deres musik.

Copenhagen Songwriters Festival 2017 kan opleves:
29. august – 3. september
DIT:KBH
Onkel Dannys Plads
København V.

Entre
– Festivalpas 200 kr. (gælder fra torsdag 31/8 til lørdag 2/9)
– En dagsbillet 100 kr. (torsdag 31/8, fredag 1/9 eller lørdag 2/9)  
– Bemærk at der er gratis entre til åbningskoncerterne tirsdag 29/8 og onsdag 30/8, samt til Community Day søndag den 3/9.

 

Billetsalg via: https://billetto.dk/users/copenhagen-songwriters-festival

CSF hjemmesidehttp://csf.dk
CSF Facebookhttps://www.facebook.com/copenhagensongwritersfestival 

CSF’17 Logo

CSF Logo

Mirja Klippel

Mia Marion

Black Dog Howl

Bright Blue Gorilla