Vibrerende, fascinerende singer-songwriter festival i København 4 Star GAFFA.dk Review

24/08-2012

Vibrerende, fascinerende singer-songwriter festival i København

I den forløbne weekend løb Copenhagen Songwriters Festival af stablen for fjerde år i træk. Og det med flere interessante navne på plakaten – uden at der dog var nogle, der var særligt dominerende. Mest markante var måske Tobias Trier (billedet) fra Danmark og Tori Sparks fra USA.

Festivalen, der er blevet skabt af den herboende amerikanske musiker Brett Perkins, i samarbejde med Kultur Vesterbro (nu Kulturanstalten), præsenterer både udenlandske og danske, kendte og nye sangskrivere – på tre scener i Vesterbros Råhuset – og fokuserer i alle tilfælde på sangskrivningen som håndværk og kunstform. Festivalen forsøger således at rette opmærksomheden på den vidtfavnende singer-songwriter-scene i Danmark. Og netop dét fokus – kombineret med det organisatorisk spartanske set-up – gør den yderst interessant. Festivalen præsenterer på fuldstændig uprætentiøs vis en række spændende, primært uetablerede talenter, der har noget på spil og derfor præsterer! Det er dét, der gør festivalen så vibrerende og fascinerende.

Undertegnede indfandt sig på festivalens første dag og hørte bl.a. Sulahue Armengol Sloth, Mette Kierkegaard og Klub Phusion. Og vel signalerede disse navne klart en form for amatørisme eller i bedst fald semi-professionalisme, men de optrådte med en autenticitet og sang- og spilleglæde, der smittede. Sangerinden Sulahue Armengol Sloth åbnede festivalens store scene på Onkel Dannys Plads med åbenlyst talent, uspoleret glæde og kvartet bag sig. Og hun efterfulgtes på scenen af et mere etableret, fermt præsterende, men i Danmark alligevel uopdaget talent, Mette Kierkegaard, der optrådte som solist. Kierkegaard brillerede især med sit suverænt mest velklingende nummer Dry Wood, som – havde hun været amerikaner – nok havde åbnet alverdens spillesteder for hende. På Råhusets første sal spillede Klub Phusion på en lille interimistisk scene. Og selv dén trio fascinerede.

Alle nævnte åbningsacts bar præg af ønsket om og viljen til at præstere. Og dét gjorde alle øvrige acts, som undertegnede i de følgende dage passerede.

Thumbs up til Copenhagen Songwriters Festival!